VVV dit jaar nog ongeslagen

GRONINGEN FC Groningen kan zaterdagavond met een overwinning op het laaggeklasseerde VVV haar positie vlak onder de subtop verstevigen. En zelfs mogelijk die subtop binnendringen.

Maar winnen van VVV is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de club uit Venlo is dit kalenderjaar nog ongeslagen. VVV nam half november afscheid van trainer Robert Maaskant die er niet in was geslaagd om de prestaties van zijn voorganger Maurice Steijn te evenaren. Onder Steijn wist het bescheiden VVV zich twee seizoenen lang te handhaven.

Betonvoetbal

Met betonvoetbal van het betere soort en met veel buitenlandse spelers zonder reputatie. De vijftiende plaats van 2018 en de twaalfde plek van 2019 leverden Steijn en technisch manager Stan Valckx dan ook veel landelijke waardering op. In Venlo en omstreken zelf was het enthousisme niet bijster groot. Stadion De Koel telt slechts achtduizend plaatsen maar die waren vaak bij lange na niet alle gevuld.

Onder Steijns opvolger Maaskant ging het van kwaad tot erger. Het spel was nog beroerder om te zien, terwijl de resultaten alsmaar slechter werden. Met oud-speler Jay Driessen als veldtrainer en de ervaren Hans de Koning als vaderlijke coach grijpt VVV weer terug op oude defensieve waarden.

De hardwerkende, fysiek sterke ploeg schroomt niet om uit en thuis een ‘gele muur’ op te werpen en is al vijf wedstrijden achtereen ongeslagen. Daarin incasseerde VVV slechts vier tegentreffers! En dat met tegenstanders zoals PSV, FC Utrecht, Heerenveen en Heracles.

Bij VVV hebben Thomas Bruns en Danny Post een groen-wit verleden. De aftrap is zaterdag om 20.45 uur.