Nieuw in Groningen: HartKliniek voor eenvoudige hartklachten tot complexe cardiologie

GRONINGEN HartKliniek Nederland opende onlangs haar negende vestiging aan de Schweitzerlaan 6 te Groningen. In dit zelfstandige behandelcentrum vinden poliklinische cardiologische onderzoeken plaats.

HartKliniek kenmerkt zich onder meer door korte wachttijden, een mensgerichte benadering en nauwe samenwerking met huisartsen én ziekenhuizen in de regio. Er is een speciale focus voor het vrouwenhart.

Patiënten uit de regio kunnen met een verwijsbrief van hun huisarts snel terecht bij HartKliniek Groningen voor alle hart- en vaatziekten, van eenvoudige hartklachten tot zeer complexe cardiologie. De cardioloog houdt daarbij nauw contact met de huisarts en zal direct na de onderzoeken de uitslag terugkoppelen. Indien een ingreep of operatie nodig blijkt, dan zal de patiënt worden doorverwezen naar een nabijgelegen ziekenhuis naar keuze.

Persoonlijke benadering

De cardioloog neemt zelf ruim de tijd voor de patiënten en luistert zelf naar het verhaal en de klacht. Vervolgens begeleidt hij of zij de patiënt persoonlijk langs alle onderzoeken die meteen worden gedaan. Bij eventuele vervolgafspraken zal de patiënt dezelfde cardioloog blijven zien. De patiënten kunnen HartKliniek altijd benaderen als er nog vragen zijn, ook bijvoorbeeld nadat het consult is afgesloten. De cardioloog zal zo nodig vragen persoonlijk beantwoorden.

Alle cardiologische deelgebieden zijn vertegenwoordigd in HartKliniek. Van eenvoudige hartklachten tot zeer complexe cardiologie en van coronairlijden tot erfelijke hartziekten. Er is daarnaast speciale expertise op het gebied van vrouwencardiologie.

Verzekerde zorg

Met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist vergoedt de Nederlandse zorgverzekeraar samen met HartKliniek alle kosten voor de patiënt, ongeacht de polis. Een eventuele eigen bijdrage komt te vervallen. Het enige wat wordt verrekend is het eigen risico van de patiënt- voor zover dat al niet is opgemaakt.

Over HartKliniek

HartKliniek is opgericht door twee vrienden, Menno Baars en Chris Hie. Beiden hebben meer dan 15 jaar als cardioloog gewerkt in topklinische en algemene ziekenhuizen. Samen zijn zij opgestapt uit de ziekenhuiswereld om daarna te gaan doen wat zij in de zorg echt nodig vonden, namelijk de zorg terugbrengen naar de menselijke maat en onnodige zorg en ziekenhuisopnames vermijden. De holistische aanpak van HartKliniek is goed ontvangen en de keten is in de jaren daarna snel gegroeid.

Voor meer informatie zie www.hartkliniek.com. Een afspraak maken kan via 088- 500 2000.