Eerste Groenenberglezing van 2020 trekt veel publiek

Ruim 70 belangstellenden uit Glimmen, Onnen, Haren, Groningen en zelfs uit Zaltbommel kwamen vrijdag 14 februari af op een presentatie van het werk van Rutger Kopland: Glimmenaar en dichter. Deze interessante lezing werd vakkundig verzorgd door oud-docent Nederlands Friso Bavinck uit Haren.

„Het werk van de in 2012 overleden dichter is gevarieerd en toegankelijk, waardoor het zich uitstekend leent voor een interessant programma”, vertelt Bavinck. De voordracht van de op scherm vertoonde gedichten werd afgewisseld met foto’s, filmfragmenten en muziek. Natuurlijk kwamen toppers als ‘Onder de appelboom’ en ‘Jonge sla’ voorbij, terwijl ook de sfeervolle gedichten over de Drentsche Aa door het publiek gewaardeerd werden. De gedichten werden niet alleen door Bavinck, maar ook door Jan en Saakje Spoelstra voorgedragen.

Dat publiek werd overigens ook uitgedaagd zelf een kort gedicht te schrijven met als beginregel ‘Ik ging naar Schipborg om de brug te zien’ . Inmiddels zijn er al tien inzendingen binnen.