Boete voor 'bitchfight' op Alfa-college, geen schadevergoeding voor gebroken nagels

Een ruzie over een jongen liep in mei vorig jaar zo uit de hand dat een van de twee vechtende vrouwen, een 19-jarige Groningse, woensdag voor de politierechter stond.

‘Een bitchfight’, constateerde de politierechter. De aanleiding van de ruzie was het contact tussen het ex-vriendje van de Groningse en het slachtoffer. Op de bewuste maandag in mei begon werd er eerst over en weer gescholden. Daarop gooide de verdachte water naar de ander waarna er werd geslagen, gekrabd en geschopt.

Beïnvloeden van getuigen

De Groningse, die na het incident geschorst werd, ontkent de eerste klap te hebben uitgedeeld, maar de officier van justitie vindt het uitdagende gedrag ook verwijtbaar. ,,Het was verdachte die agressie opzocht. Dat krijg je door water te gooien. Daarna loopt het uit de hand.’’

De officier rekent het de vrouw extra aan dat ze via WhatsAppberichten heeft geprobeerd getuigen te beïnvloeden. Ze stuurde vriendinnen berichten waarin ze werden gemaand te ontkennen dat zij had geschopt. ,,Ze zocht de ruzie op, dat was haar keuze. Maar haar verantwoordelijkheid wil ze nu ontlopen door vriendinnen te appen en te zeggen: ga maar voor mij liegen.’’

<b></b> Gebroken nagels

De politierechter gaat met het Openbaar Ministerie mee en legt de vrouw een boete van 350 euro op. De schadevergoeding die het slachtoffer had ingediend voor haar gebroken nagels, hoeft de vrouw niet te betalen.