Concert 'pianist tussen de puinhopen' Aehem Ahmed in De Wolkenfabriek in Groningen

De als ‘pianist tussen de puinhopen’ bekende Aehem Ahmad geeft vrijdag 28 februari een klavierconcert in De Wolkenfabriek in Groningen. Met dit optreden wordt aandacht gevraagd voor stART International.

Aehem Ahmad groeide als Palestijnse vluchteling op in het kamp Yarmouk in Damascus. Hij leerde op jonge leeftijd piano spelen en studeerde aan het conservatorium van de Baath-universiteit in Homs.

In de jaren 2014 en 2015 verwierf hij internationale bekendheid door zijn optredens in het vluchtelingenkamp Yarmouk, terwijl in Syrië de burgeroorlog woedde.

Syrië ontvluchten

In april 2015 namen strijders van Islamitische Staat het kamp in (en vernielde Ahmads piano). Reden voor de muzikant Syrië via de ‘Balkanroute’ te ontvluchten, waarna hij via Turkije en Griekenland in Duitsland aankwam.

Aehem Ahmad woont nu met zijn familie in het Duitse Wiesbaden. Hij geeft in heel Europa concerten waarbij hij zijn stem laat horen voor alle mensen die lijden onder oorlogsgeweld in Syrië.

stART International

Met het concert in De Wolkenfabriek wordt aandacht gevraagd voor stART International, een organisatie die pedagogen, therapeuten en psychologen uitzendt naar crisisgebieden om kinderen eerste hulp te bieden in het verwerken van traumatische ervaringen.

Het concert begint om 20.00 uur.