Stampen en brullen in het café: Blues Tour Groningen gaat weer los

GRONINGEN Op de twaalfde editie van Blues Tour Groningen bieden vijftien horecabedrijven onderdak aan evenzovele bands. Het festival telt dit jaar louter Nederlandse bands.

Volgens organisator Joris van Berkel het beste bewijs dat het festival zich in de loop der jaren heeft bewezen. Hij krijgt bij de organisatie hulp van Willem Koster en Maarten Linskens die zich vooral richten op de programmering.

,,De band moet passen bij de entourage van het café,’’ zegt Van Berkel. ,,Je kunt een band die bluesmuziek uit de jaren vijftig speelt niet in een hypermoderne horecabedrijf kan laten spelen. Op die manier proberen wij bij elke soort muziek een passende entourage te vinden. Bijvoorbeeld, café Huis de Beurs leent zich uitstekend voor de optredens van Ralph de Jongh en speelt de stad Groninger musicus Remco Wind in Barrel Wijnlokaal.’’

De twaalfde editie van de Blues Tour Groningen is op zaterdag 29 februari. De optredens zijn vanaf 21.30 uur te beluisteren, om 01.00 uur moeten de laatste noten hebben geklonken. Sponsoren en deelnemende horecabedrijven maken het mogelijk alle optredens gratis aan te bieden.

De ervaring leert dat tijdens de Blues Tour Groningen een kleine vijfduizend liefhebbers in de binnenstad van Groningen rondlopen om naar hun favoriete muziek te luisteren. In de deelnemende horecabedrijven ligt vanaf een week voor het festival een gratis magazine waarin alle informatie met een handige overzichtelijke plattegrond over de Blues Tour is te vinden.

Meer informatie 06-24521443 of joris@bluestourgroningen.nl.