Brons voor Jetske van Kampen uit Groningen op 1500 meter

Jetske van Kampen van Groningen Atletiek won zaterdag een bronzen medaille op de 1500 meter in een tijd van 4.25,99 bij de NK indoor in Omnisport in Apeldoorn.

Hoewel ze zei natuurlijk altijd te willen winnen, was de pupil van coach Eddy Kiemel van Team 4 Mijl toch tevreden met haar derde plek. Vorig jaar won ze ook al brons op de NK indoor, maar dat was toen nog op de 800 meter. ,,Mijn coach en ik hadden gezien de sterke concurrentie dit jaar op de 800 meter ingeschat dat er voor mij nu meer podiumkansen zouden zijn op de 1500. Maar een echte keuze tussen beide afstanden heb ik nog niet gemaakt’’, zei Van Kampen, die sinds vorig jaar nieuw is bij het Groningse Team 4 Mijl.

Het goud was op deze afstand voor Britt Ummels (4.24,69), terwijl Lotte Krause in 4.25,57 tweede werd.

Jorinde van Klinken

Bij het kogelstoten was er geen nieuw succes voor Jorinde van Klinken uit Assen. De atlete van Groningen Atletiek won in 2019 indoor de titel, maar had daar dit jaar niet op gerekend. Dus echt teleurgesteld was ze niet. Van Klinken bedient zich sinds kort bij het stoten van de kogel van een nieuwe draaitechniek , die ze nog volledig onder de knie moet krijgen. Ze had dan ook niet op een verre afstand gerekend en bleef op slechts 14,18 meter steken. Dat leverde de Assense niet meer dan een zesde plek op.

,,Maar een paar weken geleden stootte ik niet meer dan 11 meter met deze techniek, dus ik maak al grote stappen’’, aldus Van Klinken.

Goud

Het goud was met een afstand van 17,61 meter voor Jessica Schilder, die al enige tijd goed in vorm is. Ze zag zevenvoudig indoorkampioen Melissa Boekelman, die vorig jaar in Apeldoorn nog ontbrak wegens een zware blessure, in haar laatste poging met 17,39 nog enigszins in de buurt komen. Maar het was niet genoeg.