Thuis uiteten dit weekend? Deze restaurants in stad Groningen brengen hun maaltijden nu bij jou thuis

De coronacrisis komt hard aan in de horeca, maar veel cafés en restaurants in Groningen laten zich niet uit het veld slaan. In stad zijn een heel aantal hun eigen bezorg- en afhaaldienst begonnen. Een greep uit het aanbod.

Website De Smaak van de Stad publiceerde een overzichtelijk lijstje met restaurants en cafés in de stad Groningen die nu vanwege de maatregelen rond het coronavirus afhaal- en bezorgmaaltijden aanbieden.

Redacteur van De Smaak van Stad Carleen de Jong (tevens parttime eindredacteur bij DVHN) stelde het lijstje samen. ,, Omdat restaurants nu niet open zijn, kunnen we op het moment ook geen kritische recensies schrijven.

Maar we willen ze wel graag blijven steunen. Met een oproepje op social media maakten we een lijstje van restaurants die normaal niet bezorgen, maar nu wel. Leuk voor mensen die van eten houden en nu dus thuis uiteten kunnen.''

Chique dineren in je woonkamer

Het is dus niet alleen pizza en patat dat te bestellen valt, maar ook echte kwaliteitsmaaltijden. Zo kun je bij verschillende restaurants heuse driegangenmenu's bestellen. Restaurant Eetwaar is vanaf vorige week op de bezorgtour. 'Bezorgen en ontzorgen' noemen ze het. Voor 35 euro brengen ze een menu, naar keuze vegetarisch of met vlees of vis, persoonlijk tot aan je voordeur.

Ook bij Brussels Lof  bestel je een bezorgmenu: 22,50 euro voor 2 gangen of 25 euro voor 3. Voor een tientje heb je er ook nog een flesje wijn bij. Dan hoef je zelf alleen nog de kaarsjes aan te steken.

Pasta, tapas en pannekoeken

Liever italiaans? Bij Osteria  Da Vinci kun je ook telefonisch bestellen. Je haalt de maaltijd op bij de voordeur van het restaurant, of laat bestellingen vanaf 25 euro thuis bezorgen. Betalen gaat via betaallink per sms. Gustatio  heeft zich aangemeld bij bezorgdienst Fooddrop, zodat je ook thuis kunt genieten van verse pasta. Afhalen kan ook van 12.00 tot 21.00 uur. 

Ook als je zin hebt in tapas hoef je geen uren in de keuken te staan. De restaurants aan de Via Vecchia – Hemingway’s, Moro en Cervantes  – bieden een gezamenlijk tapasmenu aan. Je kunt het bestellen via Thuisbezorgd of 's middags afhalen om later thuis op te warmen.

Het Heerenhuis  is tijdelijk omgetoverd tot Het Pannenkoekhuis en bezorgt pannenkoeken en speciaalbier op bestelling. Voor 17,50 haal je acht pannenkoeken in huis. Afhalen is ook mogelijk. Eetcafé De Slingerij  komt op bestelling tussen 17 en 21 uur je avondmaaltijd afleveren.

Verder zijn er natuurlijk ook restaurants die altijd al bezorgen. Onze tips vind je hier.

Speciaalbiercafé in je woonkamer

Ook speciaalbiercafés moeten van hun voorraden af, nu ze voorlopig dicht blijven. Bierlokaal De Koffer heeft een webshop geopend en brengt met de fiets speciaalbiertjes langs in de stad. Proeflokaal MOUT opende een winkel voor het afhalen van verschillende speciaalbierpakketten en merchandise.

Dinerbonnen en mooie acties

De gedwongen sluiting leidt ook tot mooie acties. ‘t Feithhuis  kookt de komende weken voor klanten van de Voedselbank. Zij blijven de ingrediënten inkopen bij de vaste leveranciers van het restaurant, zodat ook die door kunnen gaan. Je kunt een bijdrage storten om 't Feithuis de steunen.

Liever geen eten bestellen, maar wel de lokale horeca steunen? Koop dan een dinerbon voor een etentje op een later moment. Op die manier kun je bijvoorbeeld restaurant Vive la Vie  steunen, die gratis maaltijden bezorgen bij senioren.

Ook bieden sommige restaurants een extraatje wanneer je nu een dinerbon koopt. Het Javaans Eetcafé doet 50 procent bovenop de waarde van de bon cadeau, en bij Bodega y Tapas krijg je met een cadeaubon een gratis dessert of cocktail.

Het volledige lijstje van De Smaak van Stad vind je hier.