Busknooppunt Bloemsingel Groningen ruim een jaar op de schop

Een deel van de Bloemsingel in Groningen staat vanaf dit weekeinde tot september volgend jaar op de schop voor de realisering van een nieuw busstation.

Bij de hub UMCG Noord (of: Centrum Oost), komen al veel buslijnen samen maar voor reizigers en overstappers zijn de huidige haltes en wachtplekken verre van ideaal. Groningen wil er net zo’n knooppunt van maken als dat aan de Westerhaven.

Het eerste onderdeel, het planten van 23 hoge (want 35 jaar oude) bomen, werd een jaar geleden al gerealiseerd. Voor die rij, aan de oostkant van de straat, wordt het knooppunt het eerst ingericht. Voorafgaand daaraan begint de gemeente de komende tijd met het vervangen van de riolering aan de andere kant van de Bloemsingel.

7 buslijnen

Voor veel buurtbewoners is het graafwerk opmerkelijk, omdat er de afgelopen tien jaar in de straat al vaak is gegraven en aan kabels en leidingen is gewerkt. Bij het knooppunt komen zeven buslijnen tussen onder meer Europapark, Hoofdstation, Kardinge, Meerstad, Zernike en vijf P+R locaties samen. Qbuzz laat veel bussen de komende tijd omrijden, meestal in één richting. Volgend weekeinde (3-7 april) is de Bloemsingel bij de W.H. Scholtenstraat volledig gestremd.