Bauhaus scoort hoog bij onderzoek Consumentenbond

GRONINGEN De Consumentenbond vergeleek het prijsniveau van acht Nederlandse bouwmarktketens en publiceert daarover in het aprilnummer van de consumentengids.

De Consumentenbond vergeleek de prijzen van 250 artikelen. Daaruit blijkt dat de prijzen bij bouwcentrum Bauhaus 10% lager liggen dan het gemiddelde. Daarbij moet relatieve nieuwkomer Bauhaus concurrent Hornbach met een neuslengte van 1% voor laten gaan.

Hoewel niet alle producten op elk moment het goedkoopste zijn bij Bauhaus, zijn ze dat door de Laagsteprijsgarantie van Bauhaus uiteindelijk toch wel. Bauhaus maakt nooit gebruik van folderaanbiedingen. Als een klant kan aantonen dat een product bij een andere winkel goedkoper is, dan krijgt deze bij Bauhaus het artikel voor die prijs, met nog eens 12% extra korting. Dat is het hoogste percentage in de markt.

Bauhaus heeft momenteel drie vestigingen in Nederland: Groningen, Hengelo en Venlo. Inmiddels is de bouw gestart van de vierde vestiging, in Den Hoorn (Zuid-Holland). Naar verwachting opent deze begin 2021 haar deuren.

Drukte in de bouwmarkt

Nu veel Nederlanders noodgedwongen meer tijd thuis doorbrengen is de klandizie bij de bouwmarkten toegenomen. Bauhaus heeft strikte regels opgesteld om de veiligheid van de klanten en het personeel te waarborgen. Zo mogen er maximaal 100 klanten tegelijkertijd in de vestiging zijn, handhaaft het personeel de persoonlijke afstand van minimaal 1,50 meter, zijn de in- en uitgang strikt gescheiden en is de drive-in afgescheiden van de winkel. Klanten kunnen ook online bestellen en hun bestelling ophalen in de vestiging.