Pearle geeft vuurwerkbrillen een nieuw leven als beschermbril voor ziekenhuizen | Doneeractie

GRONINGEN Pearle Opticiens Overwinningsplein gaat vuurwerkbrillen verzamelen voor ziekenhuizen.

De vuurwerkbrillen worden in ziekenhuizen gebruikt als beschermbrillen tegen virussen en bacteriën. Vanaf donderdag 2 april kunnen vuurwerkbrillen in een container voor de winkel.

,,Het idee is ontstaan toen mijn werkgever Gerard Wubs een bericht kreeg van Johan Koster (werkzaam bij het UMC Groningen) of wij nog vuurwerkbrillen hadden liggen”, vertelt Irsat Atabas bedrijfsleider Pearle Opticiens Overwinningsplein.

,,Alle brillen die toen nog op voorraad waren, zijn gedoneerd. De zorg staat echt dag en nacht voor ons klaar om ons te helpen. Ze gaan de strijd aan tegen het coronavirus. Daarom helpen wij graag waar wij kunnen”, aldus Atabas.

Pearle Opticiens Overwinningsplein wil graag helpen waar zij kan en een kleine bijdrage leveren aan de bestrijding van het coronavirus. ,,Wij roepen heel Groningen op om thuis kasten uit te pluizen naar vuurwerkbrillen en deze te doneren. Wanneer iemand niet in de gelegenheid is deze langs te brengen komen we ze, op afspraak, graag halen. Mensen mogen ons berichten via WhatsApp, Facebook of Instagram. (Whatsapp en telefoon: +31505250288).

Alle vuurwerkbrillen die worden ingeleverd worden in het ziekenhuis steriel gemaakt en weer hergebruikt. Pearl zorgt dat alle ingezamelde brillen op de juiste plek terecht komen.

De Winkel

Atabas: ,,Onze winkel is tot nader order gesloten. Ons werk kan, in onze beleving, op dit moment niet veilig volgens de richtlijnen van het RIVM worden uitgevoerd. We willen onze klanten en medewerkers uiteraard geen enkel risico laten lopen. Wel is er elke dag een medewerker in de winkel aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via telefoon en WhatsApp.”