Licht aan de horizon: Galerie Appelbergen in Onnen opent haar deuren

Na weken gesloten te zijn geweest door het coronabeleid opende Galerie Appelbergen aan het Zuidveld 31 in Onnen zondag 17 mei weer haar deuren met de Zomerexpositie. Het thema is dan ook: Zomer!

Ida van der Woude, eigenaresse Galerie Appelbergen: „Het waren bizarre tijden. Ik heb de galerie weken moeten sluiten in navolging van de RIVM richtlijnen. In de galerie komen relatief veel oudere bezoekers, dus uit voorzorg heb ik de deuren half maart gesloten. Kunstenaars zijn afhankelijk van exposities, van kunst- en cultuurmarkten. Het zijn zware tijden, iedereen heeft er last van. Maar nu kan de galerie deels weer open!

Coronaproof

„Ook het gemis aan contacten is me de afgelopen weken best zwaar gevallen. Er was hier altijd aanloop. Maar daar komt nu gelukkig verandering in met de Zomerexpositie. De galerie bestaat uit drie ruimtes en hiermee kan ik de 1.5 meter goed waarborgen”, zegt Van der Woude.

Galerie Appelbergen is prachtige landelijk gelegen met mooie vergezichten over de tegenovergelegen Onnerpolder met bijzondere flora en fauna. „Voor mij persoonlijk was de afgelopen periode ook een tijd van verdieping. Ik heb veel gelezen, gewandeld en gefietst in de prachtige omgeving van de galerie. Veel fietsers wisten altijd hun weg naar de galerie te vinden en ik hoop, nu de maatregelen zijn versoepelt, dat dit ook weer opgang komt.”

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars die met divers werk exposeren op de Zomerexpositie zijn: Annemieke Fictoor, Rutger Hiemstra, Jan van Loon, Gert Jan Scholte Albers, J. Popma, Jan Sierhuis, Wim van der Veer, Gerrit Wijngaarden, Arie Zuidersma, Sanne Kuiper, Abel Groenewold en Gineke Sikken. Zo staan stillevens en landschappen in uiteenlopende schilderstijlen in de spotlight op een memorabele expositie in een bijzondere tijd.

Daarnaast exposeert Galerie Appelbergen bronzen beelden, keramiek en glasobjecten van diverse kunstenaars.

Van der Woude: „Ik hoop dat de mensen hun weg weer naar de galerie weer weten te vinden. Ik heb er zin in!”

Galerie Appelbergen is iedere zondagmiddag open van 13:00 tot 17:00 uur èn op afspraak via 06 55740700 of idavanderwoude@gmail.com. Ook is de galerie regelmatig open op andere tijdstippen, zie hiervoor ook de Facebookpagina van Galerie Appelbergen.