Nog weinig glasvezel te vinden in Haren

Aangeboden door: Pricewise

Haren loopt ver achter op de rest van Nederland wat betreft het aanleggen van glasvezel. Alhoewel inmiddels al meer dan drie miljoen huishoudens in ons land aangesloten zijn op het glasvezel netwerk, kunnen de meeste inwoners van Haren niet gebruik maken van zo’n snelle verbinding.

Mogelijk komt dit doordat Haren een stad is, want in deze regio’s worden nieuwe glasvezelaansluitingen eigenlijk niet aangelegd. Dit komt doordat de aanleg in een stad minder rendabel is, terwijl de noodzaak voor glasvezel ook vele malen kleiner is. Meestal hebben stedelingen al een goede verbinding, dus dan hebben ze eigenlijk geen glasvezel nodig.

Wat voor verbinding gebruiken de inwoners van Haren dan?

Op de kaart van de Breedband Atlas kun je zien dat er nog amper woningen en andere gebouwen aangesloten zijn op het glasvezel netwerk in Haren. Weinig inwoners van deze Groningse stad kunnen dus de glasvezel verbinding gebruiken. In plaats daarvan gebruiken bijna alle Hareners een coax aansluiting. Dit is namelijk ook te zien in het overzicht van de Breedband Atlas. Veel gebouwen hebben een groene kleur gekregen op de kaart. Dit staat dus voor coax. Internet en tv vergelijken is hierbij natuurlijk ook nodig. Een coax kabel kan je gelukkig erg goed beeld geven op je televisie, wat natuurlijk van belang is. Ook kun je hiermee natuurlijk een wifi verbinding ontvangen.

Hoe snel is het internet in Haren?

Alhoewel veel inwoners van Haren nog niet aangesloten zijn op het glasvezel netwerk blijkt wel dat ze gebruik kunnen maken van een snelle internetverbinding. Dit valt namelijk ook af te lezen op de kaart van de Breedband Atlas. Als je dan Haren Gn intikt dan zul je zien dat verreweg de meeste gebouwen in de stad lichtgroen gekleurd zijn. Dit houdt in dat de downloadsnelheid van deze woning 301 tot 999 Megabyte per seconde is. Dit is over het algemeen erg snel. Overigens zijn er ook een aantal gebouwen die groen, geel en rood gekleurd zijn. De downloadsnelheid zal hier dan lager liggen. Als je geen glasvezel kunt gebruiken dan zal de uploadsnelheid van je internet lager liggen dan je downloadsnelheid, dit is namelijk standaard het geval.