Stadse musea gaan opgelucht weer open, met een paar nieuwe spelregels

GRONINGEN Bij vijf Groninger musea zijn bezoekers als vanouds weer welkom, maar wel met een paar nieuwe spelregels.

Net als de andere musea in ons land, moesten ook GRID Grafisch Museum Groningen, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen op 15 maart noodgedwongen hun deuren sluiten.

De musea zijn dolblij dat ze in juni weer open kunnen gaan. Het Groninger Museum en Storyworld openen op maandag 1 juni, GRID op dinsdag 2 juni, het Noordelijk Scheepvaartmuseum volgt op donderdag 4 juni en het Universiteitsmuseum op dinsdag 23 juni.

Voorzorgsmaatregelen online reserveren

De musea hebben extra maatregelen genomen voor een veilig bezoek. De openingstijden en looproutes zijn aangepast en kaarten moeten tevoren online worden gerserveeerd. Een kaartje kopen aan de balie is helaas niet mogelijk. Er is een beperkt aantal kaartjes per tijdslot aanwezig. Er zijn extra schoonmaakrondes en er is desinfectiemiddel voor bezoekers aanwezig. De musea volgen hiermee de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM.

Bezoekers kunnen weer ongestoord wegdromen in de middeleeuwse panden van het Noordelijk Scheepvaartmuseum en herinneringen ophalen bij het winkeltje in scheepsvictualiën van Th. Grömmel. Bij GRID kunnen bezoekers een exclusieve workshop volgen en ware spektakelstukken zien in de tentoonstellingen 'Met opzet' met pop-up boeken uit de collectie van Ruurd de Boer en 'VlerkWerk. 30 jaar underground posters'. In het Universiteitsmuseum wordt op dit moment de nieuwe expositie 'Dig it all' opgebouwd. Bezoekers kunnen vanaf 23 juni de archeologie van de toekomst ‘live’ ervaren.

Alle tentoonstellingen in het Groninger Museum zijn verlengd. Zoals bijvoorbeeld de grote kleurrijke tentoonstelling Mondo Mendini maar ook de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding die nog niet eerder te zien was. De tentoonstelling van illustratrice en animatiemaker Lois van Baarle in Storyworld is verlengd tot en met zondag 28 juni.

Bestel e-tickets online

Kijk voor reserveren en informatie over de workshops en tentoonstellingen op groningermuseum.nl, storyworld.nl, gridgroningen.nl, noordelijkscheepvaartmuseum.nl, en rug.nl/museum. Het online reserveren geldt ook voor museumkaarthouders, donateurs en ‘Vrienden van’.