Kledingbank Maxima en Dress for Success: Inzameling kleding weer van start in De Mellenshorst in Haren

Buurthuis De Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36 in Haren gaat in juni weer open. Dat betekent dat er elke zaterdagochtend in juni weer kleding en schoenen kunnen worden ingebracht voor Kledingbank Maxima en Dress for Success.

Maxima is een vrijwilligersorganisatie met als doel mensen uit de doelgroep een stap verder te helpen op de weg van minima naar maxima. Mensen met een uitkering en mensen met een laag inkomen tot 115% van de bijstand kunnen bij Maxima gratis komen winkelen.

Elk half jaar komen er meer dan 7000 bezoekers voor de zomer- en voor de wintercollectie bij de zeven kledingbanken Maxima in de provincie Groningen. Vanaf Torion aan de Kerklaan in Haren rijdt maandelijks een bus met Harenaars naar Maxima om te gaan winkelen.

Dress for Success

Mensen uit de doelgroep die aan het solliciteren zijn, worden door de gemeente doorverwezen naar Dress for Success om een set gratis kleding voor het sollicitatiegesprek uit te kiezen. Deze kleding mag men houden; 75% van de mensen die via Dress for Success solliciteren hebben inderdaad succes.

Een tweede leven

Maxima en Dress for Succes zitten samen onder één dak in Hoogezand-Sappemeer. In 2019 stonden de Kledingbanken Maxima op plaats 53 in de landelijke duurzame 100. Wekelijks komt er in de provincie 4000 kg kleding en schoenen bij Maxima binnen. Ook winkels doneren restpartijen. De kleding krijgt een tweede leven en wat niet kan worden gebruikt, wordt duurzaam verwerkt. Uw mooie en eigentijdse kleding en schoenen zijn van harte welkom.

Voor de coronacrisis werd er elke week heel veel en kwalitatief uitstekende kleding ingebracht door de Harenaars. Maxima en Dress for Succes willen u hiervoor hartelijk bedanken.

Inbrenglocatie kleding en schoenen: Buurthuis De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 in Haren, van 10:00 tot 12:00 uur