De terrassen zijn weer open, maar er is nog geen topdrukte. Bezoekers zijn blij: 'Het voelt een beetje als bevrijdingsdag'

De terrassen zijn sinds 12.00 uur vanmiddag weer geopend. De verwachte topdrukte blijft vooralsnog uit, maar bezoekers genieten volop.

Op de Grote Markt in Groningen stroomden de terrassen na twaalven langzaam vol. Bij de Drie Gezusters is er momenteel geen plek meer. Maar bij vele andere kroegen, cafés en restaurants in de stad is het rustig op het terras. Zo is het rustig in de Poelestraat. Het terras bij het Forum biedt zelfs nog een zee van ruimte.

,,Het is veel minder druk dan anders tijdens Tweede Pinksterdag”, zegt Tran die op de Grote Markt Vietnamese loempia’s verkoopt. ,,Ik had chaotische taferelen verwacht vandaag, maar dat is uitgebleven.”

Ook bioscopen en musea mogen weer open. Bij Pathe is het aan het begin van de middag rustig. Er zijn volgens een medewerker 50 a 60 bezoekers binnen, verdeeld over vier zalen. Ze zijn van alle leeftijden. ,,Het zijn vooral vaste bezoekers.”

In Westerbork opende achter Meursinge een speciaal terras.

In Hoogeveen leek het maandag gezellig druk.

 

‘Bevrijdingsdag’

In Assen is het horecapersoneel in de wolken dat er eindelijk weer gasten verwelkomd kunnen worden. Bij aankomst moeten bezoekers wel het zogeheten ‘checkgesprek’ voeren, om zeker te weten dat zij zonder symptomen van corona het terras op gaan.

De bezoekers genieten volop: ,,Het voelt een beetje als bevrijdingsdag’’