Eerste namen NoorderZomerProgramma bekend gemaakt

Noorderzon gaat dit jaar niet door, maar in plaats daarvan wordt het NoorderZomerProgramma in Groningen georganiseerd. De eerste namen voor het festival zijn inmiddels bekend gemaakt.

Volgens de organisatie bestaat de line-up uit typische Noorderzonvoorstellingen. ‘Het programma heeft internationale en lokale onderdelen en bestaat onder meer uit voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow, verdeeld over verschillende locaties in de stad.’

Voorstellingen

Er vinden nog steeds voorstellingen plaats, al zijn deze wel kleinschaliger dan normaal. Het NoorderZomerProgramma bestaat uit een mix van nieuw werk en hoogtepunten uit eerdere jaren. Ook zijn er nieuwe voorstellingen te bewonderen, zoalsde theatrale installatie Death & Birth In My Life van de Zwitserse kunstenaar Mats Staub, die eerder op Noorderzon 2016 te zien was met 21 Memories of Growing Up. Ook is Be Arielle F van Simon Senn uit Zwitserland voor het eerst in Nederland te zien.

Ook is er een filmprogramma met eerder op het festival vertoonde films van onder meer Sarah Vanhee (België), The Chekhov Project(VS) en Yasuko Yokoshi (Japan). Lokale makers, waaronder Karin Noeken, WERC en Mads Wittermans presenteren nieuw werk.

Bezoekers kunnen verder naar voorleesmiddagen, lezingen en debatten bijwonen en naar een wekelijkse talkshow van Arno van der Heyden en Dagblad van het Noorden.

Op maandag 15 juni wordt op de website van Noorderzon het volledige programma bekend gemaakt, de online kaartverkoop start een week later op woensdag 24 juni om 12:00 uur.