Verbouw CBS De Borg in Haren begint binnenkort

Na jaren van voorbereiding is het bijna zover: CBS De Borg gaat verbouwen. Vier semipermanente lokalen en twee noodlokalen gaan verdwijnen en maken plaats voor nieuwbouw. Op een deel van de school komt een verdieping.

CBS De Borg gaat uitbreiden, omdat de school al 10 jaar gestaag groeit. Na de zomervakantie start De Borg met 460 leerlingen, verdeeld over 20 groepen. Architectenbureau Wijbenga Tromp uit Sneek heeft in 2018 een fraai ontwerp gemaakt en nu is het – na meer dan 2 jaar voorbereiden – zover dat de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen.

Thema ‘Boomhut’

In het ontwerp van Wijbenga Tromp komen op de 1e verdieping drie lokalen, een leerplein en gespreksruimtes. De lokalen daaronder en het speellokaal worden nieuw gebouwd. De nieuwbouw beslaat ongeveer 800 m2. Het ontwerp is opgebouwd vanuit het thema ‘Boomhut’. De school staat tussen de boomtoppen, passend bij het groene karakter van Haren en de kleurstelling van het bestaande schoolgebouw sluit met het concept van de boomhut naadloos aan bij het exterieur. De inrichting en de kleurstelling van het meubilair worden meegenomen in dit concept.

Herstart

Vier groepen van De Borg zijn sinds de herstart van de basisscholen in Nederland in het gebouw van de voormalige obs De Linde aan de Hertenlaan gehuisvest. Als de bouw klaar is, naar verwachting in februari 2021, keren de groepen 6 en 7 terug naar de Wederikweg.

Over CBS De Borg

CBS De Borg is één van de ca. 150 basisscholen (van de ruim 6000 scholen) in Nederland met de beoordeling ‘GOED’ van de inspectie voor het onderwijs. De school kenmerkt zich door een zeer goede kwaliteitscultuur gekoppeld aan een prettig en kindvriendelijk klimaat, aldus de inspectie.

De Borg werkt met het concept ‘Boeiend Onderwijs’ van onderwijsvernieuwer Jan Jutten uit Limburg. Naast de Astronautengroep voor meer begaafde kinderen is De Borg dit schooljaar gestart met een klusklas. Een paar keer per maand krijgen kinderen met meer praktische vaardigheden daar les en worden zo uitgedaagd op het gebied waarin zij sterk zijn. In het nieuwe gebouw hoopt de school ook ruimte te creëren voor deze doelgroepen.