FC Groningen met aardig gevuld boodschappenlijstje vakantie in

GRONINGEN De spelers van FC Groningen genieten drie weken vakantie. Half juli worden ze terugverwacht voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Aan technisch directeur Mark-Jan Fledderus ondertussen de schone taak om de afgeroomde selectie weer op peil te brengen. Vooral de aanval vraagt om versterking.

Groningen Trainer Danny Buijs hoeft niet elke positie dubbel bezet te hebben. Hij vindt een kern van zestien wat meer ervaren spelers genoeg. Met daarachter een groep talenten die ook in onder 21 mogen spelen. Dat heeft in zijn ogen twee voordelen: hij kan zijn spelers voldoende speeltijd garanderen en tegelijkertijd creëert de club met een kleine ervaren kern de noodzaak om jong talent de kans te geven.

En dat is wat de club wil

Vooral aanvallend heeft de selectie versterking nodig. Met Ajdin Hrustic, Ramon Pascal Lundqvist en Mo El Hankouri zijn er nog maar drie ervaren spelers over. FC Groningen wil een creatieve aanvallende middenvelder en twee spitsen aantrekken. En als er financiële ruimte is eventueel ook nog een type breekijzer. Veel meer wensen heeft de technische staf niet.

Voor de achterste en controlerende linie hoeft er alleen nog een centrale verdediger bij. Ko Itakura is de voornaamste kandidaat, maar een langer verblijf van de 23-jarige Japanner is nog steeds niet zeker.

En verder is bij een vertrek van Deyovaisio Zeefuik een sterke vervanger gewenst. Het blijkt voor FC Groningen nog niet eenvoudig om goede ervaren spelers te strikken. De club heeft niet alleen bot gevangen bij Mark Diemers (26). Meer al wat oudere spelers kozen voor betere aanbiedingen elders.