Rechtbank Noord-Nederland behandelt rechtszaken in gemeentehuizen Assen en Groningen wegens ruimtegebrek

Rechtbank Noord-Nederland gaat in de komende zomerperiode rechtszaken behandelen in de gemeentehuizen van Groningen en later ook in Assen. Dit omdat de rechtbank door de coronamaatregelen over minder zittingsruimte beschikt.

De zaken die in de gemeentehuizen behandeld worden, vallen binnen de rechtsgebieden civiel, handel, kanton en bestuursrecht. Volgens de rechtbank stellen de gemeentes één of meerdere dagen per week een zittingsruimte ter beschikking.

‘We hebben als rechtbank de afgelopen periode heel veel zaken schriftelijk, telefonisch of via Skype kunnen afhandelen. Het is echter ook van belang om meer zaken te kunnen afhandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen,’ aldus rechtbankpresident Herman van der Meer

Eerste zitting

Op 6 juli zal in het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel 6 in Groningen de eerste zitting worden gehouden. De rechtbank heeft tot het zomerreces, dat op 13 juli begint, twee dagen per week twee verschillende zalen tot haar beschikking. Mochten de zittingen in het gemeentehuis zijn bevallen, dan kan de rechtbank vanaf 3 tot 10 augustus drie dagen per week terecht in het stadhuis.

Het gemeentehuis in Assen wordt vanaf 15 augustus door de rechtbank gebruikt voor het houden van zittingen.