Noordelijk Scheepvaartmuseum zet Emma weer in de vaart | Rondvaarten in en om Stad

GRONINGEN Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17).

Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, sinds een kleine tien jaar vaart de Emma onder de vlag van het museum. Door corona legde het museum het fraaie museumschip tijdelijk aan de ketting, de serie van bijzondere, nieuw ontwikkelde Hunzedalvaarten in samenwerking met Het Groninger Landschap kon helaas niet doorgaan. Dolblij zijn de ervaren schippers dan ook dat de Emma weer in de vaart gebracht wordt. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden. Iets te bespreken? Op de Emma wordt een vergadering een heel bijzondere ervaring. Een privé tocht kost € 50 per uur met een minimum van twee uur. Er kunnen maximaal zeven passagiers aan boord.

Voor meer informatie of reserveren, neem contact op met de schipper via emma@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.

Stad, Zuidlaardermeer of Reitdiep

Vanaf het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een tocht van twee uur mogelijk; vanaf de Zuiderhaven, een stukje Verbindingskanaal, de Noorderhaven, de Oosterhaven, het Eemskanaal en het Winschoterdiep vaart het museumschip weer terug naar de stad. De trip kan uitgebreid worden met een tochtje over het Drents Diep, richting het Zuidlaardermeer. Met de vier uur durende tocht doen de passagiers een ronde om de stad naar de Dorkwerd Sluis en de Oostersluis. Met de tocht over het Reitdiep (voorheen rivier de Hunze) ontdekken passagiers een van de oudste cultuurlandschappen van Europa.

PW 17

In 1922 liet Provinciale Waterstaat Groningen een ijzeren motorschip bouwen bij scheepswerf Gideon aan het Winschoterdiep in Groningen. Na 66 jaar trouwe dienst als directievaartuig en sleepboot werd het schip te koop gezet. Na een aantal eigenaren is het directievoertuig sinds 2010 eigendom van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Na een grondige restauratie kreeg het schip de naam Emma (PW17).

Informatie en reserveren

Voor meer informatie, prijzen en reserveren kunt u een e-mail sturen naar emma@noordelijkscheepvaartmuseum.nl of contact opnemen met de schipper, Hans Egberts telefoonnummer: 0657 131 987.