Gesigneerd shirt van Arjen Robben winnen? Of een rondje golfen met Glenn Bijl? FC Groningen en FC Emmen doen mee aan veiling voor goed doel

Een gesigneerd Groningen-shirt van Arjen Robben, de handschoenen van Ronald Koeman junior en een rondje golfen met Glenn Bijl van FC Emmen. Het zijn enkele van de honderden items die de Nederlandse betaaldvoetbalclubs deze week aanbieden op een onlineveiling.

De opbrengst van de veiling, onderdeel van de Meer dan Voetbal-week, gaat naar de maatschappelijke projecten van de 34 profclubs.

De ploegen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voeren jaarlijks honderden maatschappelijke projecten en activiteiten uit. ,,Deze Meer dan Voetbal-week laat zien dat alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs niet alleen de focus hebben op de sportieve prestaties, maar ook dat zij maatschappelijke projecten hoog in het vaandel hebben staan”, zegt Wesley Montijn namens de Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Speciale exemplaren

De clubs bieden onder meer shirts aan die voorzien zijn van handtekeningen van alle selectiespelers. Ook zijn er enkele speciale exemplaren, zoals het shirt dat international Matthijs de Ligt droeg tijdens een EK met Oranje onder 17 en het jubileumshirt van FC Den Bosch voorzien van een handtekening van oud-spits Ruud van Nistelrooij.

PSV biedt op de veiling een plek aan op de officiële teamfoto voor komend seizoen, Ajax laat een wedstrijd als mascotte veilen en fans van FC Emmen kunnen bieden op een rondje golfen met verdediger Glenn Bijl. De veiling begint maandag en loopt tot en met zondag 12 juli.