Screeningsunits bij Martini Ziekenhuis in Groningen verdwijnen, maar screening van bezoekers blijft

De screeningsunits voor de ingang van de huisartsenspoedpost van Doktersdienst Groningen en de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis in Groningen zijn maandag verwijderd.

In deze noodgebouwen werden sinds medio maart bezoekers van de huisartsenspoedpost en de spoedeisende hulp gecontroleerd op coronagerelateerde klachten.

Inmiddels is een structurele oplossing gevonden voor deze screening, die noodzakelijk blijft om een veilige omgeving te bieden voor patiënten en zorgverleners.

Telefonisch en bij ingang vragen beantwoorden

Bezoekers moeten zowel in een telefoongesprek - patiënten moeten altijd eerst bellen met de huisartsenspoedspost voor ze langs kunnen komen - als bij de ingang enkele vragen beantwoorden. Als daaruit geen verdenking van corona ontstaat, mag de bezoeker/ patiënt naar binnen. Is die verdenking er wel, worden bezoekers (van de huisartsenpost) naar de coronapost verwezen.

Eenmaal binnen gelden nog steeds dezelfde coronamaatregelen: desinfecteren van handen, looprichtingen en zitplaatsen op anderhalve meter afstand. Per patiënt mag maximaal één begeleider mee.