Voorspel eredivisie in augustus: maakt Arjen Robben in een oefenduel met Heracles Almelo zijn rentree bij FC Groningen?

Arjen Robben kan op 1 augustus zijn rentree maken op de Nederlandse velden bij FC Groningen - Heracles. Het is één van de wedstrijden in de eerste speelronde van de zogenoemde ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’.

De hele maand augustus gaan de clubs uit de ere- en eerste divisie tegen elkaar oefenen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het speelschema wordt vandaag bekend. De Eredivisie CV en tv-station FOX Sports streven ernaar bijna elke dag één of meer duels te programmeren op verschillende tijdstippen en die live uit te zenden.

Naast Groningen - Heracles is FC Utrecht - AZ de andere wedstrijd op 1 augustus. De eerste club uit de traditionele top 3 komt op zaterdag 8 augustus in actie. Ajax speelt dan in de Johan Cruijff Arena vanaf 18.45 uur tegen RKC. Op 13 augustus spelen de Amsterdammers nog een keer thuis, maar de tegenstander is nog niet bekend. In principe komen alle clubs twee keer in actie, maar nog niet alle datums zijn ingevuld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het tweede duel van AZ.

Feyenoord opent de Eredivisie comebackmaand tegen Sparta op 9 augustus en speelt 16 augustus nog eens thuis, tegen FC Twente. Voor PSV zijn er wedstrijden tegen Vitesse (15 augustus, thuis) en tegen Willem II. De Brabantse derby wordt op 21 augustus in Tilburg gespeeld.

Oefenduels met publiek

Alle oefenduels zijn in het stadion van de thuisspelende club en er mag publiek bij. Voor de clubs is het een manier om allerlei maatregelen in coronatijd uit te testen. Zo zal bij het thuisduel van PSV met Vitesse waarschijnlijk een belangrijke test met armbandjes worden uitgevoerd. Er mogen hoe dan ook weer duizenden toeschouwers bij het duel aanwezig zijn, maar hoeveel precies wordt nog bepaald.

In het kader van de anderhalvemeter-maatregelen moet afstand worden gehouden, maar kinderen mogen de tribunes weer op en gezinnen mogen bij elkaar zitten. Mogelijk kunnen hierdoor weer tussen de 10.000 en 15.000 mensen het Philips Stadion in.