De Dichtclub maakt oversteek naar Het Poortershoes in Groningen

De Dichtclub uit Groningen verzet de bakens. Omdat de dichtersgroep vanwege de coronacrisis al enige tijd niet in Kroeg van Klaas, haar vaste onderkomen, terecht kan, wijkt ze uit naar het terras van Het Poortershoes aan de overkant van de straat.

De Dichtclub is een groep dichters die elke eerste woensdag van de maand eigen werk voordraagt in het achterzaaltje van Kroeg van Klaas. Iedere dichter krijgt daarbij 5 minuten de tijd om zijn of haar werk, waaronder minimaal één nieuw geschreven gedicht, te presenteren.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de dichters niet meer bij elkaar gekomen. Woensdag 15 juli vindt voor het eerst sinds 4 juli echter weer een clubavond plaats. Op het terras van buurthuis Het Poortershoes aan de overkant van de straat.

Oversteek naar terras Het Poortershoes

De dichters verzamelen 15 juli verzamelen op het terras van Kroeg van Klas. Om 20.00 uur maken ze de oversteek naar het terras van Het Poortershoes.

Deelnemende dichters zijn: Renée Luth, Esmé van den Boom, Lilian Zielstra, André Degen, Jirke Poetijn, Rik Andrea, Sylvia Dragtstra, Maaike Rijntjes, Richard Nobbe, Myron Hamming, Rachel Raetzer en prozaïst Hubert Klaver.

Bij slecht weer wordt de clubavond verplaatst naar een andere datum.