Fandi Ahmad heeft het door hem felbegeerde FC-Groningen shirt dankzij Jack Suiveer en Theo Huizinga weer aan

Het FC Groningen-shirt uit het seizoen '84/85 zit Fandi Ahmad in Singapore wat strak om de schouders, maar de Aziatische oud-speler van de FC is er maar wat blij mee. Hij poseert trots in zijn oude clubtenue met twee duimen omhoog.

Fandi kreeg het shirt toegestuurd door FC-fan Jack Suiveer. Hij tikte het shirt op de kop bij voormalige teammanager Theo Huizinga van FC Groningen. Deze heeft nog enkele tientallen oude clubshirts verzameld in een koffer die in zijn schuur staat.

De Singaporese aanvaller Fandi Ahmad wilde dolgraag in het bezit komen van een shirt uit zijn periode bij de FC (1983-1985).  Suiveer startte daarop een zoektocht op Twitter en zocht ook contact met Huizinga. Zo kwam het Aegon-shirt uit de koffer.

De Groninger stuurde het shirt naar Fandi. De post deed er tweeëneenhalve week over voor de oud-voetballer het shirt om de schouders kon trekken. Fandi is zichtbaar in zijn nopjes met het shirt en staart vol zelfvertrouwen de camera in. Alsof hij net een nieuw profcontract heeft getekend.

Eerste profvoetballer van Singapore

Fandi is de gechiedenisboeken ingegaan als de eerste profvoetballer van Singapore. Een aanbod om bij Ajax te voetballen wees hij af.  In 1983 ging Fandi tóch naar Nederland, om voor FC Groningen te spelen, in de periode 1983-1985. FC Groningen had zich voor het eerst in de geschiedenis gekwalificeerd voor Europees voetbal, en Fandi scoorde in dit debuut één maal, in de thuiswedstrijd tegen Inter Milan in de UEFA Cup. Fandi werd publiekslieveling en in 2003 behoorde hij tot het FC Groningen Elftal van de Eeuw. Na zijn tijd bij FCGroningen speelde Fandi onder meer voor verschillende clubs in Azië.