Kinderburgemeester Floor geeft startschot voor het zomer Vakantieparadijs in zeven stadswijken

GRONINGEN Kinderburgemeester Floor geeft het startschot voor Vakantieparadijs op maandag 13 juli, en wethouder Carine Bloemhoff draagt op 24 juli het vakantieparadijsje over aan de andere wijken

Op 13 juli gaat de kinderburgemeester Floor het vakantieparadijs ‘De Hoogte aan Zee’ (Borgwal 88) om 13.30 uur op een feestelijke manier openen. Vervolgens draagt op 24 juli wethouder Carine Bloemhoff om 15.30 uur ‘Oosterpark aan zee’ (Resedastraat 2A) het stokje op ludieke manier over aan de andere wijken.

Met deze opening wordt het startschot gegeven van de Sport- en speelweken, die voor kinderen tussen de 6-12 jaar in Groningen tussen 13 juli en 6 augustus wordt aangeboden door de Speeltuincentrale. Zeven speeltuinen in de stad Groningen worden omgetoverd tot een echt vakantieparadijs met zand, water en veel gratis zomerse activiteiten.

Zomeractiviteiten

De zomervakantie is begonnen maar die ziet er nu misschien wel iets anders uit dan we hadden verwacht. Door het coronavirus gaan veel gezinnen nu niet op vakantie en daarnaast zijn er ook veel gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Speciaal voor deze kinderen organiseert de Speeltuincentrale allerlei leuke zomeractiviteiten in zeven verschillende speeltuinen in de stad Groningen. Vanaf 13 juli tot en met 6 augustus worden de Speeltuinen omgetoverd tot een echt vakantieoord waar de kinderen mee kunnen doen met verschillende workshops, sport of lekker kunnen luieren in de speeltuin.

Opening door kinderburgemeester Floor en wethouder Carine Bloemhoff

Maandag 13 juli gaan de zomeractiviteiten van start in drie verschillende wijken. Buurt- en speeltuinvereniging de Hoogte is hier één van en daarom gaat hier een feestelijke opening plaatsvinden door Floor, kinderburgemeester van Groningen. Dit is het startschot van de zomeractiviteiten bij de wijken ‘Vinkhuizen aan Zee’, ‘Oosterparkwijk aan Zee’ en de ‘Hoogte aan Zee’.

Na twee weken wordt op vrijdag 24 juli door wethouder Carine Bloemhoff het fakkeltje aan de andere wijken overgedragen. In deze wijken worden vanaf 27 juli de speeltuinen omgetoverd tot vakantieparadijzen: ‘Selwerd aan Zee’, ‘Corpus den Hoorn aan Zee’, ‘Hoogkerk aan Zee’ en ‘de Wijert aan Zee’.

In de zomervakantie worden overal in de stad door verschillende organisaties zomeractiviteiten voor jongeren tussen de 4-18 jaar aangeboden. Zo organiseert bijvoorbeeld de Speeltuincentrale in samenwerking met andere organisaties de hele bouwvakvakantie in 7 speeltuinen sport- en spelactiviteiten en worden er bovendien nog extra activiteiten in Paddepoel aangeboden. Tenslotte kan in de laatste week van de zomervakantie in speeltuin De Indische Buurt (D.I.B.) door kinderen een timmerdorp gebouwd worden. Met deze zomeractiviteiten hopen we kinderen die het thuis financieel niet al te ruim hebben of door de Corona niet op vakantie kunnen toch een onvergetelijke zomervakantie aan te bieden.

Naast deze activiteiten zijn er nog vele andere mogelijkheden voor de jeugd om zich te vermaken in de stad. Op deze site is meer informatie te vinden over zomeractiviteiten die voor de jeugd in Groningen wordt georganiseerd:

Meer op https://speeltuinengroningen.nl/zomervakantie-2020/

Wil je een handje helpen?

De activiteiten worden begeleid door een aantal jongeren die zich hebben opgegeven als Speelambassadeur. Daarnaast krijgen we veel hulp van vrijwilligers die mee helpen met andere taken. Lijkt het jou nou ook leuk om een handje te helpen? De Speeltuincentrale kan alle hulp goed gebruiken! Neem contact op met info@speeltuinengroningen.nl of bel naar 050- 313 55 67