Harense Historische Kring Old Go houdt unieke excursie in het gebied van de Hof te Hemmen

De Harense Historische Kring ‘Old Go’ houdt op zaterdag 12 september, in het kader van Open Monumentendag 2020, een unieke excursie in het gebied van de Hof te Hemmen, gelegen direct ten noorden van de wijk Molenbuurt van het dorp Haren.

Tijdens de excursie wordt niet alleen het terrein van de voormalige Hof te Hemmen en Huize Warmolts verkend, maar is er ook aandacht voor het ontstaan van de nog steeds zichtbare Jorissenwijk. Bovendien heeft in dit gebied het grootste fabriekscomplex gestaan dat Haren ooit heeft gekend. Dit inclusief een royale woning voor directeur Boddendijk. Een woning die later bekend werd als Huize Buitenzorg, en toen werd bewoond door Harens burgemeester Lodewijk Theodorus Jorissen.

Startpunt excursie

Startpunt is de boerderij De Laankamp, Rijksstraatweg 73 te Haren. Een bijzondere boerderij, die niet voor niets is aangewezen als rijksmonument. De uitleg wordt op vijf punten in het gebied ondersteund met uniek beeldmateriaal.

Aanmelden excursie

Deelname aan de excursie is gratis. Maar om organisatorische redenen zijn er wel enige voorwaarden aan de deelname verbonden. Zo is deelname alleen mogelijk na voorafgaande aanmelding. Je leest de voorwaarden en het adres voor de aanmelding op www.oldgo.nl. Voor mensen, die slecht ter been zijn, is er een aangepast programma. Het aantal personen, dat deel kan nemen is beperkt. Meld je dus tijdig aan.

Je zal na deze excursie dit gebied direct ten noorden van het dorp met geheel andere ogen zien.