Reparaties in coronatijden bij Repair Café Haren

Het Repair Café komt met een tussentijdse oplossing voor het repareren van kapotte spullen in coronatijden. Een aantal reparateurs kan een beperkt aantal reparaties thuis uitvoeren met aangepaste spelregels.

Om te voorkomen dat kapotte spullen worden weggegooid, nu het maandelijkse Repair Café geen doorgang kan vinden door het in acht nemen van de afstandsregels (normaal gesproken wordt de reparatie samen met de eigenaar uitgevoerd), komt het Repair Café met een tussentijdse oplossing totdat het ‘normale’ café hervat kan worden.

De kapotte apparatuur kan nu bij een van de reparateurs thuis worden gebracht en weer worden opgehaald als het nagekeken is.

Aanmelden reparatie

Wie iets te repareren heeft kan zich aanmelden door een email te sturen aan repaircafeharen@gmail.com. Hierbij is een foto van het kledingstuk of het apparaat met de serienummerplaat, en een omschrijving van het probleem zeer nuttig ter beoordeling van de reparatie. Er wordt door de reparateur een inschatting gemaakt of het apparaat gerepareerd kan worden. Vervolgens wordt er met de eigenaar van het apparaat contact opgenomen om het reparatie verder thuis af te handelen.

Doelstelling Repair Café

De doelstelling van het Repair Café is het verlengen van de levensduur van elektrische apparatuur inclusief computers, kleding, huishoudelijk artikelen en zelfs teddyberen. Onder de reparaties valt ook hulp met softwareproblemen, zodat ‘vastgelopen’ computers niet onnodig door de eigenaar worden weggedaan.