Daishawn Redan keert na huurperiode bij FC Groningen terug naar Hertha BSC

Aanvaller Daishawn Redan (19) keert na een verhuurperiode bij FC Groningen terug naar zijn Duitse club Hertha BSC.

Coach Bruno Labbadia heeft de Nederlandse jeugdinternational opgenomen in zijn selectie waarmee hij zich vanaf 27 juli gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. De nummer tien van de Bundesliga in de afgelopen competitie zal vanwege de coronacrisis niet op trainingskamp gaan en alle oefensessies vooralsnog achter gesloten deuren afwerken.

Redan kreeg zijn jeugdopleiding bij Ajax en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Chelsea. Hij tekende vorig jaar zomer een vijfjarig contract bij Hertha BSC. Eind januari stapte Redan op huurbasis over naar FC Groningen. Hij kwam in vijf duels in actie voordat het coronavirus de competitie in de eredivisie stillegde.

Filmpje

Redan baarde in maart in dienst van FC Groningen opzien door in weerwil met de toenmalige overheidsmaatregelen en clubafspraken met onder meer Ajacied Quincy Promes op een veldje in Amsterdam te voetballen.

Op een filmpje was te zien dat de twee zich van de geldende corona-etiquette – geen groepsvorming en anderhalve meter afstand houden van elkaar – niet veel leken aan te trekken. Bovendien waren de afspraken met FC Groningen duidelijk: de aanvaller zou in of in ieder geval in de buurt van de stad Groningen blijven, alleen naar buiten gaan voor het huiswerk van de technische staf en het andere hoognodige en contact met andere mensen zoveel mogelijk vermijden om besmetting tegen te gaan.

In een gesprek tussen Redan en technisch directeur Mark-Jan Fledderus toonde de aanvaller toonde berouw en maakte hij zijn excuses. Hij deed tevens een donatie aan het initiatief Noordtribune Helpt.