Genoeg ruimte bij Reinhart Orchideeën in Haren: een oase in roerige tijden

Vorige week ontving Reinhart Orchideeën voor het eerst weer een klein groepje op het terrein aan het Westerveen. Met een vernieuwd assortiment zijn Frans en Wilma Reinhart weer helemaal klaar voor het zomerseizoen.

Het begin van de coronacrisis had echter ook zijn weerslag op Reinhart Orchideeën. Door het coronavirus werden alle evenementen afgelast. Wilma: „De coronacrisis begon voor ons met het feit dat de beurs Wonen&Co in MartiniPlaza, op donderdag 12 maart na een paar uur van start te zijn gegaan, werd afgelast. We hebben toen alles onverhoopt weer moeten afbreken en zijn teruggekeerd naar het Westerveen. Alle andere beurzen, Kom in de Kas en de geplande groepsbezoeken bij ons werden ook afgelast. Natuurlijk hadden we de nodige planten op voorraad. Aangezien we lang niet alles hebben verkocht in de afgelopen periode, staan de planten nu in de kwekerij om weer in bloei te komen.”

Genoeg ruimte

Reinhart Orchideeën kon tijdens de coronacrisis wel open blijven. Wilma: „In de kwekerij is genoeg ruimte om 1.5 meter afstand te houden. Een positief effect was dat meer mensen hun eigen omgeving gingen verkennen. Zo kwamen wandelaars en fietsers bij ons langs en ze hadden nu wel tijd om binnen te kijken. Hoe vaak wij niet gehoord hebben ‘We wonen in de buurt, maar hebben nooit geweten dat dit allemaal te zien is’”.

Een nieuwe impuls

Gelukkig bleef het niet alleen bij kijken, maar hebben Frans en Wilma ook weer wat meer, voornamelijk tuinplanten, verkocht. Wilma: „We hebben ons assortiment uitgebreid met meer tuinplanten, struiken en groene kamerplanten! Ik vind het heel positief dat mensen nu meer bewust lokaal kopen.”

Reinhart Orchideeën is een kleurrijke oase in Haren, waar je gratis naar binnen kunt lopen om een rondje te maken door de buitentuin met verschillende tuinplanten en grote koi-vijver met waterval. De binnentuin is een oerwoud van 500 m2, waar de privécollectie van Frans Reinhart is te bewonderen. Ook zijn er in de wandelkas diverse volières met vogels. Samen met vele anderen die ‘een uit de hand gelopen hobby’ hebben, is er aan het Westerveen een bonte verzameling ontstaan. Frans en Wilma hebben altijd veel kunst in hun kwekerij.

Reinhart Orchideeën is de hele zomer open en vind je aan het Westerveen 16 (Harenermolen) in Haren.