Noorderzon trapt donderdag zes weken durend NoorderZomerProgramma af

Met El Público van de Argentijnse regisseur Mariano Pensotti wordt donderdag in het Grand Theatre in Groningen het NoorderZomerProgramma van Noorderzon afgetrapt. Dit zes weken durende programma is een alternatief voor de vanwege de coronacrisis afgelaste elfdaagse internationale kunstenmanifestatie die elke zomer plaatsvindt in het Noorderplantsoen.

Noorderzon wil belangstellenden met het zomerse programma toch de mogelijkheid bieden om ‘in het echt’ te genieten van internationale en lokale voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow. Decor voor het programma zijn onder meer Grand Theatre, Forum Groningen, Hortus Botanicus Haren, de Nieuwe Kerk en de Groninger Archieven.

Online voorstelling vanuit Genève

Het enige online, én live, onderdeel van Noorderzons zomerprogramma vindt meteen in de eerste week plaats. Thuis achter de computer kunnen bezoekers Simon Senns Live Stream Arielle F meemaken. Senn speelt deze voorstelling drie keer live vanuit Genève, donderdagavond voor het eerst.

Het NoorderZomerProgramma loopt tot en met zondag 23 augustus. Voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een kaartje via www.noorderzon.nl verplicht.