Politie houdt automobilist aan voor rijden in Noorderplantsoen in Groningen en stuit daarbij op lachgastank in auto

De politie heeft woensdagavond een automobilist bekeurd omdat zij met haar auto in het autovrije Noorderplantsoen in Groningen reed. Stadsblog Sikkom meldt dat bovendien een enorme lachgastank in de auto werd aangetroffen.

,,We hebben ze niet op heterdaad betrapt met het nemen van een ballonnetje achter het stuur, maar ze moesten de tank laten leeglopen”, zei woordvoerder van de politie tegen Sikkom.

Inzittenden lurkten aan ballonnetjes

Verslaggever Willem Groeneveld van Sikkom maakte maakte woensdagavond zelf ook een rondje door het Noorderplantsoen, op de fiets. En belde de politie omdat hij niet alleen een auto in het plantsoen zag, maar er bovendien getuige van was dat de inzittenden, inclusief bestuurder, aan ballonnetjes lurkten.

Hij schrijft in eerste instantie aan een undercover politiewagen te hebben gedacht. ‘Maar de sterke arm rijdt niet rond in een oude, kleine en gedeukte Peugeot. En de politie rijdt ook niet zomaar tig rondjes achter elkaar rondom de vijver. En de politie zit zeker niet met een aantal meiden in de auto die tijdens het rijden aan ballonnetjes lurken.’