Ontdek Midden-Groningen - Kielzog Rouge

In de theaterzaal van het Kielzog waan je je in een Franse nachtclub. Met rode stoelen, gezellige verlichting en prachtige schilderingen op de wanden is ‘Kielzog Rouge’ het sfeervolste theater van dit moment. Directeur Ids Dijkstra heeft ontzettend veel zin in het komende seizoen en tipt vast wat hoogtepunten.

,,We beginnen met ‘Nazomeren’. Normaal gesproken plan ik niks in september want dan bezoeken mensen allerlei festivals en hebben we hier vooral scholen die ons theater bezoeken. Maar ja, beide zijn nu vervallen, dus kan het publiek naar het theater in september. Alle voorstellingen hebben noordelijke roots. Rosa da Silva komt oorspronkelijk uit Klazienaveen en is een opkomend theatertalent. Ze speelde eerder al in de voorstelling Anne en de film De Tweeling en heeft nu haar eigen solo show. Cochon Bleu zingt Cajun, hele vrolijke, aanstekelijke muziek met Franse teksten. In het Bolotny Trio speelt onze eigen Tim Nobel, maar ook de virtuoze violist Sergei Bolotny. Ze spelen klassiek, klezmer en zigeunermuziek.

Ook in de herfst staat de agenda flink vol. Toch hoeven mensen niet bang te zijn voor teveel drukte in het Kielzog. ,,Je bent hier echt een avondje uit, maar wel op een veilige manier. We hebben de zaal zo ingericht dat er voor iedereen genoeg ruimte is. Je mag je drankje mee naar binnen nemen en onze medewerkers weten precies hoe alles hoort. Onbezorgd genieten van de voorstellingen staat voorop. Van de dansvoorstelling ‘Shake, Shake, Shake’ bijvoorbeeld, echt een aanrader. Die zag ik op Oerol en ik dacht gelijk: die moeten we hier hebben. Een hele energieke voorstelling vol rock en roll waarin dansers en muzikanten constant van rol wisselen, het ene moment is iemand danser, het volgende moment gitarist of bassist. Of ga naar ‘De ondergang van MS De Corona’ met bekende namen als Javier Guzman, Bastiaan Ragas en Bert Visser.

In ‘Kracht van verbeelding’ speelt een van de beste theatermakers die ik ken, Fred Delfgaauw. Geweldig wat hij doet met licht, timing, en het belangrijkste: met zijn poppen. Hij weet ze op een indrukwekkende manier tot leven te brengen. Wat muziek betreft is er veel te beleven dit seizoen, zeker ook van Groningse bodem. Izaline Calister komt met een muzikale show over Harry Belafonte, gitarist Jan Kuiper brengt een unieke combinatie van muziek en yoga. De Troebadoers zijn terug, blij dat ze weer met elkaar op het toneel staan. En natuurlijk onze huismuzikant Jan Henk de Groot. In Aigenhaimers speelt hij met collega muzikanten de sterren van de hemel. Ik hoop iedereen te zien bij ons in het theater!”