Groninger hiv-zaak inspireert Bleeding Love van Nick Bruckman | première Grand Theatre

GRONINGEN De nieuwe voorstelling van Nick Bruckman gaat 2 oktober in première bij Grand Theatre in Groningen.

Bleeding Love is geïnspireerd op de Groninger hiv-zaak en volgt de daders in een gefictionaliseerde zoektocht naar liefde. In zijn regiedebuut gaat Bruckman op zoek naar de menselijke drijfveren achter een gewelddadig, waargebeurd verhaal. Bleeding Love is in totaal vijf keer te zien in Grand Theatre.

De onervaren David (Sjoerd Spruijt) zoekt een man met wie hij een toekomst kan opbouwen. In een park aan de rand van de stad ontmoet hij de zwijgzame Gé (Mingus Dagelet). Ze zien iets in elkaar dat ze nooit eerder gevonden hebben. Als echter blijkt dat Gé seropositief is brengt dit deze prille relatie zo ver uit balans dat het stel steeds extremere pogingen moet ondernemen om elkaar terug te vinden. Hun zoektocht naar spanning ontketent uiteindelijk een schokgolf met onomkeerbare gevolgen.

Groninger hiv-zaak

Aan het begin van de 21e eeuw wordt Nederland opgeschud door een bizarre strafzaak, waarin drie mannen tijdens huisfeestjes andere mannen hebben gedrogeerd en geïnjecteerd met seropositief bloed. Beter bekend als de Groninger hiv-zaak. Bleeding Love is geïnspireerd op dit waargebeurde verhaal en volgt de daders in hun gedoemde zoektocht naar een utopie. Het stuk verbeeldt hun eerste ontmoeting, tot het besluit om de wereld te besmetten. Hoe ver ga je voor de liefde?

Nick Bruckman Projecten

Schrijver en regisseur Nick Bruckman debuteerde in 2016 bij Theater Bellevue met het lovend ontvangen Kogelvis. De voorstelling maakte in 2018 een comeback in samenwerking met Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool. In 2019 was Stones te zien bij de Royal Court Theatre in Londen. Bleeding Love is de eerste productie die hij onder zijn eigen naam én regie uitbrengt, in coproductie met Grand Theatre Groningen.

Grand Theatre 1 oktober try-out en 2 oktober première. Verder te zien op 31 oktober en 1 november.