Buitensportterrein Alfa-college Kluiverboom zorgt voor (nog) fittere studenten én buren

GRONINGEN Conditietraining op de survivalheuvel, een basketbalwedstrijd op de playground of met een krachtcircuit je spieren trainen; het kan allemaal op het nieuwe buitensportterrein van het Alfa-college.

Niet alleen blijven de studenten en medewerkers zo nog gevarieerder vitaal, ook de buren zijn meer dan welkom om gezond en fit te blijven. Op maandag 28 september opent Inge Jongman, wethouder Sport, het buitensportterrein van de Kluiverboom officieel.

Sport heeft een centrale plek binnen het onderwijs

Binnen het onderwijsaanbod van het Alfa-college heeft sport een centrale rol. Het is voor de studenten persoonlijk belangrijk dat ze gezond en fit zijn, maar dit helpt ze ook om straks vitale werknemers te worden. Met het programma Fit for Life maakt het Alfa-college sporten en bewegen leuk voor de studenten. Door de aanleg van een multifunctioneel sportveld met onder andere een bootcamp circuit, zijn er nog meer mogelijkheden die aansluiten bij de wensen van de studenten. Ook kan er gesport worden met meer groepen tegelijk én dat levert nog meer fitte studenten op!

Fit for Life

Al ruim 10 jaar is het Alfa-college actief met Fit for Life en activiteiten op het gebied van bewegen en het bredere welzijn van de studenten. Naast sportworkshops en verschillende events, nemen studenten ook deel aan bijvoorbeeld weerbaarheidstrainingen. De activiteiten hebben een sterk verbindende werking en dat helpt de studenten op sociaal vlak, vertelt Jan Bennink, Sportcoördinator Fit for Life bij het Alfa-college: ‘De studenten leren elkaar op een andere manier kennen en leren elkaar te vertrouwen. Samen ervaren ze sportplezier, dit geeft een hoop positieve energie en zorgt ervoor dat ze zich veilig voelen, dat vinden we erg belangrijk’.

Healthy Ageing bij het Alfa-college

Het buitensportveld biedt niet alleen de studenten en medewerkers nieuwe sportmogelijkheden, ook de buren maken er al gretig gebruik van en dat moedigt het Alfa-college alleen maar aan. Het Alfa-college richt zich namelijk binnen het brede gebied van Healthy Ageing op kleinschalige en multidisciplinaire samenwerkingen die maatschappelijk verantwoord zijn en aandacht hebben voor het sociale aspect. Het nieuwe buitensportgebied is hier een goed voorbeeld van.