Het Harense echtpaar Weia en Roelof Spoelmanvieren hun diamanten huwelijk

Weia (84) en Roelof (85) Spoelman uit Haren vieren vandaag hun 60-jarige huwelijk. Op 18 november 1960 gaven ze elkaar het ja-woord.

Weia Flik en Roelof Spoelman zijn allebei in 1935 geboren in de Gerbrand Bakkerstraat in Groningen. Ze ontmoeten elkaar pas twintig jaar later in Grand Hotel Frigge. Roelof is onder de indruk van Weia in haar blauwe jurk met oranje ceintuur, hij vraagt haar ten dans. Ze zwieren over de dansvloer en er volgen meerdere afspraakjes. Zo gaan ze op de fiets naar het natuurbad in Tynaarlo, de Cinema op de Grote Markt en dansen ze in Huize Maas in Groningen. In 1960 bezegelen ze de liefde voor elkaar en wordt hun huwelijk voltrokken.

Genieten

Hun eerste kind wordt geboren aan de Ossenmarkt, waar ze in een souterrain wonen met de schrijver Willem Frederik Hermans boven hen. Met zijn drieën gaan ze op vaak vakantie naar Vlieland en vele vakanties volgen. Ze genieten van de gastvrijheid en cultuur in Italië en Griekenland, met nu ook de kinderen erbij. ‘Oom Wub’, de broer van Weia, viert alle vakanties graag mee. Weia en Roelof krijgen in totaal drie kinderen: Marielle, Janine en Frank.

Later houden ze het stadse leven voor gezien en verhuizen ze naar het rustige Haren, waar ze vanaf 1977 met veel plezier wonen.

Roelof werkte eerst bij een houthandel, daarna heeft hij een eigen bedrijf in kraanmachines gehad, genaamd NVK, vervolgens werkte hij als hoofdvertegenwoordiger bij Houtgroep Nederland. Freia was huisvrouw en zorgde met veel liefde voor het gezin.

De familieband is groot, iedereen zorgt goed voor elkaar. Alle kinderen wonen in de buurt, in de stad. Ook hebben ze steun van de huishoudelijke hulp, thuishulp en de buren. Bij Weia en Roelof is het een warm welkom waar de droge humor niet ontbreekt. Verjaardagen zijn echte feestjes waar ook graag wordt gedacht. Ook hun diamanten huwelijk wordt zeker ook gevierd, maar krijgt wel een andere invulling door de coronamaatregelen. Zo verrassen beide dochters hun ouders met felicitaties in deze krant.

Nu, op hun oude dag, geniet het echtpaar van de kinderen, vier kleinkinderen, andere familieleden en vrienden. Met hun positieve instelling zijn Weia en Roelof een voorbeeld voor de mensen om hun heen.

Marielle, Janine en Frank: „Wij wensen jullie alle geluk toe. Van Harte!”