Pandjesbaas Camera haalt bakzeil bij rechter met verzoek om verwijdering links op zoekmachine Google

Pandjesbaas Joshua Camera heeft tevergeefs een beroep op de rechter gedaan om een aantal links van zoekmachine Google verwijderd te krijgen.

Dit meldt stadsblog Sikkom. De vastgoedondernemer eiste via de rechter dat veertien links naar de websites van Sikkom, BOOS, Wikipedia, Viralstat, Twitter, Facebook en YouTube verwijderd zouden worden.

Volgens Camera onjuiste informatie

De links leiden naar berichten waarin Camera’s reputatie als verhuurder kritisch worden besproken. Volgens Camera bevatten de berichten onjuiste informatie. De  rechter telt dat hij deze claim niet waar kan maken.

Camera probeerde eerder tevergeefs bij de zoekmachine zelf de links verwijderd te krijgen. Daar kreeg de ondernemer nul op het rekest. Bij de rechter eisten Camera en zijn partner verwijdering van de links op straffe van een vergoeding van 5000 euro per dag.

Google hoeft niets te verwijderen

 De rechter acht verwijdering van de links niet nodig. Volgens de rechter zijn een aantal links niet meer relevant. In andere gevallen staat Google volledig in het recht om de links naar de websites te handhaven.