Donar wint nipt oefenwedstrijd van ZZ Leiden (oud-speler Love ware plaag voor Donar)

GRONINGEN De basketballers van Donar gingen op dinsdag 5 januari naar Leiden, om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen de ploeg van Zorg en Zekerheid. Na het afgelasten van de reguliere competitie, als gevolg van de coronacrisis, is er de Groningers veel aan gelegen wedstrijdritme op te doen.

Eerder speelde de ploeg daarom al eens tegen Den Helder Suns en won daar op eenvoudige wijze van. ZZ Leiden is evenwel van een zwaarder kaliber. Nu wil het geval dat die ploeg een beroerde seizoenstart kende met verliespartijen. Totdat de gedwongen coronarust intrad. Dat was voor de Leidse leiding het teken om versterkingen uit het buitenland over te laten komen. Zo kwam onder andere Carrington Love naar de Sleutelstad.

Carrington Love

De Donarfans kennen hem nog goed, daar Love tijdens het voorgaande seizoen nog voor de Noordelijke ploeg uitkwam en het toen goed deed. Nu in het wit en groen van ZZ Leiden bleek hij, met zijn verre driepunters, een ware plaag voor Donar. Hij bracht zijn ploeg in de slotminuten zelfs nog bijna naast de Groningse bezoekers in de Vijf Meihal te Leiden.

Rudez beslissend met driepunters

Tijdens de eerste helft had Donar een solide lijkende voorsprong opgebouwd. Dat bleek te veel luxe in het derde kwart, waarin Donar slordig speelde, toen de Leidenaren over de bezoekers heen liepen. Uiteindelijk was het de uitstekend spelende, ex-NBA speler, Damjan Rudez die bleef volharden met zijn goede spel. Zijn hoge duwschot bracht een reeks verre driepunters op, die genoeg bleek voor de 84-88 winst voor de Groningers. Met 26 punten was hij topscorer van de wedstrijd, op de hielen gezeten door ploeggenoot Henry Caruso met 25. Zondag 10 januari speelt Donar tegen regerend landskampioen Landstede Hammers. Die wedstrijd is rechtstreeks te zien bij de NOS en begint om 14:00 uur.

Jan Weeber