Magriet van der Werff is jarig en trakteert op  ‘Levenspad’ in Raamgalerie De Prachtvink Groningen

GRONINGEN Magriet van der Werff exposeert de hele maand februari de collage ‘Levenspad’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a Groningen.

‘Levenspad’ is een collage uit papier van 30 x 40 cm. Magriet heeft zich toegelegd op het maken van collages en gebruikt daarbij beeldelementen uit analoge drukwerken die haar aanspreken door hun kleur, vorm en beweging. Deze knipt of scheurt ze uit.

Jazzmuziek als werkproces

‘Als ik bepaalde jazzmuziek hoor, klinkt dat zoals ik mijn collage maak’, omschrijft Magriet haar werkproces. Ze experimenteert en zoekt, gestuurd vanuit intuïtie, naar verbinding tussen de losse delen en gelaagdheid in het totale plaatje. Op een speelse manier doet dit zoeken een appèl op het probleemoplossend vermogen en fantasie, waaruit nieuwe betekenissen en verbanden ontstaan.

Magriet van der Werff (1961) woont en werkt in Groningen (Vinkhuizen). Na jarenlang als jurist diverse staf- en adviesfuncties te hebben vervuld, is zij nu actief als zelfstandig kunstenaar en coach persoonlijk leiderschap. Eind 2015 begon ze met het maken van collages en in 2017 had zij haar eerste expositie in Het MOW te Bellingwolde. Daarna volgde een reeks aan exposities in Groningen en wijde omtrek.

Gratis print

In februari is Magriet jarig en dat vindt ze een mooie aanleiding om iets weg te geven. Degene die zich deze maand inschrijft voor haar nieuwsbrief maakt kans op een gratis print van een collage naar keuze uit het Lockdown Collage Project. Inschrijven kan via haar kunstenaarssite vanderwerff.exto.nl.

In De Prachtvink exposeert Magriet de originele collage. Het is ook mogelijk een print van deze collage te kopen. Van een collage worden maximaal 10 genummerde en gesigneerde prints in omloop gebracht.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23.00 uur is de galerie verlicht. Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld. Meer informatie op prachtvink.blogspot.nl.