Politietruck op Grote Markt vraagt aandacht voor moord op Els Slurink uit Groningen

Een grote politietruck stond vrijdagmorgen op de Grote Markt in Groningen om aandacht te vragen voor de moordzaak Els Slurink. Voor het eerst werd dit mobiel medialab ingezet bij een coldcase.

De politietruck is bestickerd met grote posters van Els Slurink om zo voorbijgangers te vragen of ze informatie hebben over de moord op de 33-jarige psychologe uit Groningen in maart 1997.

Twee agenten bij de truck deelden met een grijpstok flyers uit aan mensen op de Grote Markt De politie vraagt deze en volgende week met een grote publiciteitscampagne na 24 jaar opnieuw aandacht voor deze zaak. Het is voor het eerst in ons land dat de politie op deze wijze aandacht vraagt voor een coldcase.

Met een steek in het hart gedood

Els Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 met een steek in haar hart om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Hoewel de politie nog steeds met verschillende scenario’s in deze moordzaak rekening houdt, is er nooit een verdachte opgepakt.

Met een grote publiciteitsoffensief probeert de politie nieuwe informatie te verzamelen, onder het motto het is nooit te laten om te praten. Ze is er van overtuigd dat meerdere mensen meer weten over deze zaak.

Opsporing Verzocht

Deze week zijn bij ongeveer honderd bushaltes in de stad posters over de moord opgehangen. Ook op digitale billboards in de stad zijn deze te zien.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag uitgebreid aandacht aan de moord op Els Slurink. Onder meer is een nieuwe reconstructie te zien van de laatste dag van Els.