Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Groningen? Acht dichters in de race (bekendmaking is te zien via livestream)

Wethouder Paul de Rook en juryvoorzitter Rob Pronk maken vrijdagavond bekend wie René Luth uit Haren opvolgt als stadsdichter van Groningen. Dat doet gebeurt in een feestelijk programma dat live wordt gestreamd op de website van Noordwoord.

In het programma presenteert vertrekkend stadsdichter Renée Luth een bundel met stadsgedichten en deelt Dean Bowen zijn ervaringen als stadsdichter van Rotterdam Dean Bowen.

Tot slot maken Pronk en De Rook de nieuwe stadsdichter van Groningen bekend. Via een filmpje geven inwoners van de gemeente Groningen hem of haar nog wat tips en suggesties mee.

Acht kandidaten voor stadsdichterschap

Acht dichters hebben een gooi naar het stadsdichterschap gedaan. Zij leverden een aantal gedichten in en presenteerden hun plannen voor het tweejarige stadsdichterschap.

Een jury - bestaande uit universitair hoofddocent Petra Broomans, Noordwoord-voorzitter Rob Pronk en bestuurslid Joachim de Vries van TalentWeb Groningen - heeft een winnaar gekozen en voorgedragen bij burgemeester en wethouders.

De bekendmaking van de nieuwe stadsdichter wordt vanaf 19.00 uur live gestreamd op www.noordwoord.nl/stadsdichtergroningen.