PvdA pleit voor beter toegankelijke trottoirs in Groningen. 'Met een rollator kun je nauwelijks gebruik maken van onze voetpaden'

De voetpaden en stoepen in Groningen zijn volgens PvdA-raadslid Jan Piet Loopstra slecht toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking. Zijn partij vraagt burgemeester en wethouders daarom met een plan van aanpak te komen.

Losse tegels, plassen water, paaltjes die in de weg staan en slecht geparkeerde auto’s en fietsen. Dit alles is volgens Loopstra kenmerkend voor de trottoirs in Groningen, en kan voor onveilige situaties zorgen voor mensen die slecht ter been zijn.

‘Ouderen en mensen met een beperking moeten ook normaal gebruik kunnen maken van onze trottoirs en voetpaden. En daar mankeert het momenteel aan’, stelt Loopstra in een persbericht. ‘Met een rollator kun je nauwelijks gebruik maken van onze voetpaden.’

Leidraad voor openbare ruimte

De PvdA wil dat dat burgemeester en wethouders, die dit jaar een leidraad voor de openbare ruimte presenteren, met een plan van aanpak komen om de slecht onderhouden stoepen en wandelpaden aan te pakken. Ze vindt dat de werkgroep Toegankelijk Groningen hierbij wordt betrokken.

Ze dient hiervoor woensdag een motie in bij de raad.