Jeugd in en rondom Glimmen gaat coronaproof lekker door met voetballen bij VV Glimmen: voetbalweken populair

De jeugd van v.v. Glimmen gaat volledig volgens de coronamaatregelen lekker door met voetballen. De ‘Maak kennis met voetbal’ weken zijn inmiddels zeven weken onderweg en omdat deze weken zo goed zijn ontvangen, is deze periode verlengd tot de meivakantie, laat Coen Luttjeboer van v.v. Glimmen weten.

De gehele winter heeft de voetballende jeugd tot 14 jaar kunnen strijden tijdens de toernooien als ‘De Bikkel Editie’, ‘De Doorzetters Editie’ en de ‘Winter Editie’. Gezien de laatste weken, met sneeuw, kou en ijs, toepasselijke namen.

Luttjeboer: „De jeugd speelt in verschillende teams tegen elkaar, waardoor het niveau goed is verdeeld en de kinderen andere leeftijdsgroepen leren kennen.”

Maak kennis met voetbal weken

Luttjeboer: „Speciaal tijdens de ‘Maak kennis met voetbal’ weken is dat de jeugd geen lid hoeft te zijn van de vereniging. Zo kunnen alle kinderen in en rondom Glimmen toch lekker blijven sporten tijdens de lockdown, waarin andere activiteiten geen doorgang kunnen vinden. De kinderen voetballen iedere drie weken voor een beker. Dit alles conform richtlijnen RIVM en KNVB.”

„Daarnaast komen spelers van het eerste elftal langs om de jeugd spelletjes te laten doen, waar ze extra punten mee kunnen verdienen. De ‘Maak kennis met voetbal’ weken zijn populair bij de jeugd, iedere week zien we meer deelnemers op het veld! Daarom worden deze weken verlengd tot de meivakantie.”

De trainingsdagen voor 6-12 jaar is op dinsdag en donderdag, aanvangstijd afhankelijk van leeftijd. Geïnteresseerden kunnen informatie opvragen via info@glimmen.nl. Mini’s (4 en 5 jaar) trainen op zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur.

Meer informatie over de activiteiten bij v.v. Glimmen vind je op https://vvglimmen.com/1967/.