Sponsor Voedselbos te Glimmen en schaf een lindeboom aan

De lindebomen van het Voedselbos te Glimmen zijn zo’n zeven meter hoog, echte klimaatreuzen. Tot half maart kan iedereen nog een of meer van de 44 lindebomen aanschaffen.

Dat bomen goed zijn voor het klimaat weet zo langzamerhand iedereen. Bomen zuiveren de lucht, zorgen voor schaduw, beperken wateroverlast, leveren humus door hun blad en zijn een toevluchtsoord voor vogels. Maar wat veel mensen niet weten is dat een lindeboom, zeker zo’n grote, nog veel meer opbrengst heeft. Het is namelijk een echte voedselbosboom. Het jonge blad is eetbaar, van de lindebloesem kun je thee maken en ook de bijen zijn gek op de lindebloesem. Dus ook voor de biodiversiteit een aanwinst.

Tik een linde op de kop

De bomen kosten afhankelijk van de maat tussen de €150 en €200. De opbrengst is bedoeld voor het leggen van de fundering van het nieuw te bouwen educatieve centrum in Glimmen.

Snelle beslissers kunnen op afspraak woensdag 24 of vrijdag 26 februari van 13:00 tot 17:00 uur lindes komen uitzoeken aan de Meentweg 22a In Glimmen (tegenover nummer 17). Als dat niet lukt bel dan met Marlies Duran, initiatiefnemer Stichting Voedselbos te Glimmen, op 06-404 867 14 voor een andere afspraak of mail naar contact@voedselbosglimmen.nl.

Vergroenen van de regio

Heb je geen plek voor een grote lindeboom, maar wil je toch bijdragen aan het klimaat en het vergroenen van de regio? Kijk dan naar de donatiemogelijkheden voor CO2 compensatie of Plant een boom op de website van Voedselbos te Glimmen.

Voor meer informatie zie www.voedselbosglimmen.nl.