Marius de Schaar exposeert ‘Suikerfabriek Hoogkerk’ in Raamgalerie De Prachtvink Vinkhuizen

GRONINGEN Marius de Schaar, kunstenaar uit Vinkhuizen, exposeert van 1 tot en met 31 maart een knipwerk in zwart papier ‘Suikerfabriek Hoogkerk’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’.

‘Suikerfabriek Hoogkerk’ is een knipwerk van 40 x 50 cm in zwart papier. Aan het Hoendiep draait in het late najaar de suikerfabriek van Cosun Beet Company op volle toeren om alle suikerbieten te verwerken tot zoetigheid. Een zware damp hangt dan over het water en al van ver is de witte smook vanuit Hoogkerk zichtbaar. Stad mag dan de Martini hebben, Hoogkerk heeft een stuk machtig levend industrieel erfgoed, waar je onopgemerkt langs kunt rijden …of je kunt aan de kant van de weg stilstaan en je verwonderen over wat de nijvere mens vermag.

Nieuw Hollands knipwerk

Marius de Schaar is knipkunstenaar sinds 2009. Hij maakt Nieuw Hollands knipwerk. Zijn onderwerpen haalt hij graag uit zijn directe omgeving, van tandpasta tot vuilnisbak. Speciale interesse heeft Marius in de architectuur van Nederland. Hij legt graag gebouwen vast met zijn schaar, van kerk tot flat. Marius de Schaar heeft geëxposeerd in verschillende galerieën en musea, waaronder het Rijksmuseum. Zijn werk is opgenomen in diverse privé-collecties.

De raamgalerie bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a Groningen is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23.00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Meer informatie op: prachtvink.blogspot.nl