Daklozen tijdelijk in quarantaine in hotel na coronauitbraak Open Hof

Na de coronauitbraak bij de Groningse dagopvang voor dak- en thuislozen Open Hof zit een aantal bezoekers tijdelijk in quarantaine in hotel Schimmelpenninck Huys.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Groningen. Het gaat om ,,een handvol’’ bezoekers die volgens contact- en bronnenonderzoek van de GGD in contact zijn geweest met een van de mensen bij de Open Hof bij wie deze week het coronavirus werd vastgesteld.

‘Coronaverdachte’ daklozen vrijwillig in zelfisolatie

De ‘coronaverdachte’ daklozen zitten volgens de gemeentewoordvoerder vrijwillig in zelfisolatie op een hotelkamer tot vast staat dat zij niet besmet zijn. Binnenkort ondergaan ze een zogeheten pcr-test. Als die negatief uitpakt, houdt de quarantaine op en anders blijven ze het voorgeschreven aantal dagen in isolatie.

Het hotel fungeerde vorig jaar ook al enkele maanden als opvanglocatie voor daklozen. Dat was nodig omdat de nachtopvang van daklozenorganisatie Het Kopland niet genoeg ruimte bood om de anderhalvemeterregel te handhaven.

Hotel vorig jaar ook al even opvang, nu slechts ‘handvol’ kamers

Daar werd toen het hele hotel voor gebruikt, nu gaat het om slechts enkele kamers en blijft het Schimmelpenninck Huys geopend voor hotelgasten. Er is zorg en beveiliging geregeld om er op toe te zien dat de tijdelijke gasten op hun kamers blijven.

Het Kopland heeft woensdag al bezoekers van de Open Hof onderworpen aan een sneltest. Die pakte voor iedereen negatief uit. Eerder vorige week werd het virus vastgesteld bij vijf medewerkers en één dakloze bezoeker.