Lockdown zorgt voor een creatieve flow bij Sportcentrum Energy in Haren

De creatieve energie waar sportschoolhoudster Tineke Berends van Sportcentrum Energy het afgelopen jaar vaak een beroep op heeft moeten doen, draait nog steeds op volle toeren: de health check voor oudere leden zit eraan te komen.

„Op vrijdag 9 april gaan onze fysiotherapeut Hessel en diëtiste Chelsey van Balanza een gratis health check doen bij onze oudere leden die weinig in beweging zijn. Ieder kan op afspraak komen. Zo zien we hoe ze ervoor staan en hoe ze te zijner tijd de draad weer veilig kunnen oppakken. Dit alles wordt volgens de RIVM-regels gedaan, maar vooral met heel veel plezier, want dat nemen ze ons niet af”, zegt Berends.

Buiten sporten en ‘zoomen’

Sportcentrum Energy is iedere dag buiten aan het sporten, wel in kleine groepjes natuurlijk. Berends: „Met maximaal vier personen en een trainer staan we soms met wel drie trainers op het puppyveld op Sprotpark de Koepel. Iedere trainer met zijn eigen groepje in een hoek van het veld. Wie niet naar buiten wil kan live een Zoom-les meedoen. Als er slecht weer wordt voorspeld gaan we met z’n allen live op de Zoom.”

„Zodra we weer binnen les mogen geven wordt gestart met de yogalessen aan de Hortuslaan, het is een prachtige ruimte geworden”, licht Berends toe.

Sportcentrum Energy heeft tijdens de coronacrisis 80% van haar leden kunnen behouden. Berends: „Daar zijn we trots op. We houden elkaar op de been!”