Bioloog Auke-Florian Hiemstra en ecoloog Raymond Klaassen nemen in online mini-college in Forum Groningen biodiversiteit onder de loep

Bioloog Auke-Florian Hiemstra en ecoloog Raymond Klaassen geven dinsdag 13 april in Forum Groningen een online mini-college over het belang van biodiversiteit. Deze verhandeling, getiteld: ‘Biodiversiteit onder de loep’, wordt live gestreamd via Platform F.

Biodiversiteit is de enorme verscheidenheid aan planten en dieren die in een vernuftig systeem samenwerken en afhankelijk van elkaar zijn. Kleine wijzigingen in de biodiversiteit kunnen een enorme impact hebben voor alle soorten die afhankelijk zijn van dit systeem: planten, dieren, maar zeker ook mensen.

Biodiversiteit holt achteruit

Bioloog, en graag geziene talkshowgast, Auke-Florian Hiemstra en ecoloog en RUG-onderzoeker Raymond Klaassen bespreken in het mini-college waarom de biodiversiteit achteruit holt.

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van deze veranderingen? Wat doet het met ons? Hoe kunnen we binnen de landbouw de biodiversiteit in de provincie Groningen te verbeteren? Maar vooral: wat kun je er zelf aan doen om de biodiversiteit te beschermen?

Opmaat naar burgerwetenschapsproject CurioUs?

Het mini-college, dat onder leiding staat van Jetse Goris, is een opmaat naar de derde meetactie van het burgerwetenschapsproject CurioUs?, een initiatief van Science LinX (RUG), Aletta Jacobs School of Public Health en Forum Groningen. Na fijnstof en lichtvervuiling is de beurt aan biodiversiteit, in de vorm van een bijentelling.

Het programma, dat als gevolg van de lockdown volledig online is, duurt van 20.00 tot 21.15 uur.