Drukkend warm en enkele bui

Vandaag is het op een enkele bui na droog met een wisseling van zon en stapelwolken. Het wordt 23 graden in het westen, 25 in het midden en 29 in het oosten. Donderdag is het iets minder warm en gaat het later op de dag een tijd regenen. Vrijdag zijn er enkele buien en met 19-22 graden is het fris.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en schijnt lokaal de zon. In de noordelijke helft en aan de westkust kunnen een paar buien voorkomen en later op de ochtend wordt het droog.

Vanmiddag worden stapelwolken afgewisseld met zonnige momenten. Vooral in het noorden kan een lokale bui ontstaan. Het wordt 23-25 graden in het westen, 25-26 in het midden en zo’n 28 graden in het oosten. Aan de oostgrens kan het 29-30 graden worden. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan de kust en in de westelijke Randstad is de wind vrij krachtig.

Vanavond klaart het op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. De laatste bui zal dan snel verdwijnen. In de nacht zijn er heldere perioden en daalt de temperatuur naar 12 graden in het noordoosten tot 16 graden aan de Zeeuwse kust. Dit zijn prima temperaturen voor een goede nachtrust.

Bron: Weeronline